Hedebølgen viser sig hen over Europa, og om lidt lurer ferien ude i horisonten. Men inden du går helt på ferie, så har vi i Mindshare taget hul på sommerens roligere aktiviteter. Vi elsker nemlig at læse – både fag- og skønlitteratur. Derfor vil vi gerne dele ud af vores bedste boganbefalinger.

Mikkel Christian Larsen er Good Growth Ambassador hos Mindshare

Jeg er en passioneret læsehest med hang til bøger, der udfordrer min egen historiske perception af “The Good Life” for derved kontinuerligt at bevæge mig mod et sundere, mere bæredygtigt og naturharmonisk liv.

“The Nature Fix”/Florence Williams (2017)

Vi mennesker er desværre blevet fuldstændigt frakoblet den natur, vi er skabt af og dermed ligeledes frataget muligheden for at opnå vores oprindeligt tiltænkte potentiale som mennesker.

Vi lever således et meget unaturligt urbant liv, som vi fra evolutionens side slet ikke er designet til, og opfattelsen af “The Good Life” er en illusion. For at opnå den lykke vi alle søger, er det altafgørende, at vi bliver koblet tilbage med naturen og samtidig opdager, hvor sårbare vi er uden den.

The Nature Fix går metodisk og humoristisk gennem biologien bag, hvordan naturen gør os sundere, gladere, mere kreative og empatiske – samt hvordan vi, hvis vi ellers ønsker et liv for de næste generationer, skal reetableres med naturen, som gratis og uden at bære nag, står til rådighed lige uden for døren.

Michael Hansen er Business Partner hos Mindshare

Dette er en anbefaling af en af de bøger, jeg den seneste tid har læst, og som virkelig har bidraget med værdi på et fagligt plan og fortsætter med at inspirere i det daglige arbejde med kunder og kollegaer.

”The Ride of a Lifetime”/Robert Iger (2019)

Bill Gates uddeler egne litteratur-anbefalinger på siden GatesNotes, og det er således et fremragende sted at lede efter inspiration til nyt læsestof. Under titlen ”A business book I’d actually recommend” anmeldte Gates “The Ride of A Lifetime” i positive vendinger, hvorefter jeg selv begav mig i kast med bogen.

I “The Ride of a Lifetime” deler Robert Iger ud af de erfaringer, han har opnået igennem de 15 år, hvor han stod i spidsen for Walt Disney Company og 200.000 ansatte. Bl.a. beskriver Iger hans ledelsesprincipper herunder optimisme, risikovilje, beslutsomhed samt retfærdighed og giver konkrete eksempler på, hvorledes han har praktiseret disse. Herudover tages læseren med på en 40 års rejse fra ABC, venskabet med Steve Jobs og ikke mindst Igers strategiske fokus på kvalitet og teknologi, som b.la. afstedkom partnerskaber med Marvel, Pixar og Lucasfilm.

Frederikke Blom er Junior Marketing Coordinator hos Mindshare

Bogen er en stor klassiker om den jødiske pige, Anne Frank, og i hendes liv i Baghuset i Amsterdam, hvor hun gik under jorden med sin familie under 2. verdenskrig.

“Anne Franks Dagbog”/Anne Frank (1947)

Først og fremmest skal det siges, at Anne Franks Dagbog for sig selv står allerstærkest. Bogen er fra en periode, vi så ihærdigt forsøger at glemme, men som vi kan og må lære fra.

Anne Franks Dagbog skildrer for det andet mange af de situationer, tanker, følelser og opdagelser, som vi engang selv har haft – både som børn og voksne, og hvordan vi burde investere mere i minder, finde det smukke i det simple, have modet til at være os selv og aldrig give op!

Med et så stort, aktuelt og bredt bogmarked lige nu virker det nærmest besynderligt at bede dig om at åbne op for en 75 år gammel bog. Men det er lige netop det, jeg gør.

Anne er 13 år, da hun får en dagbog i fødselsdagsgave, og i den skriver hun om følelser, fortvivlelse, uretfærdighed og kærlighed. Hun skriver om sig selv, sin familie og søster, sin nysgerrighed for det modsatte køn, men lige så meget fylder den store krig og ødelæggelse, der foregår lige over hovedet på dem. Bogen er et direkte vidnesbyrd fra 2. verdenskrig set fra øjnene af en, der lige er startet sin proces fra pige til voksen kvinde.

”For at være ærlig kan jeg ikke forestille mig, hvordan nogen kunne sige ‘jeg er svag’ og derefter forblive sådan. Hvis du ved det om dig selv, hvorfor ikke bekæmpe det, hvorfor ikke udvikle din karakter?”

Tidligere boganbefalinger

2021: Sommerlæsning for CMOs (part 3)

2021: Sommerlæsning for CMOs (part 2)

2021: Sommerlæsning for CMOs (part 1)

2020: Sommerlæsning for CMOs