Efter en bunke sommeranbefalinger, runder vi serien af med trends og skønlitteratur. God læselyst.

Michelle Husen er bureauets Creative/tekstforfatter. Hun har de seneste 10 år idégeneret fra ind- og udlandet for alverdens brands. Michelle sparer på papiret, og giver en ”bog”anmeldelse til fri download.

Hvem, hvad og hvorfor? K-HOLE er et New York’sk trendforskningskollektiv, som i sin tid blev startet af Emily Segal (hende med ”Normcore”). Holdet har blandt andet arbejdet sammen med MTV, Kickstarter og MoMA.

Har de udgivet en bog? Nej. Men PDF’er (bogstaveligt talt), der smider demografien over borde til fordel kultur, til fri brug. Denne sommer vil jeg forwarde ”YOUTH MODE”, da den giver særdeles god inspiration til at droppe segmentering efter alder og i stedet lade ”youth” være synonym med frihed.


”The likelihood that you and Michelle Obama wish upon
the same star is greater than ever.”

Læs samlingen her.

’Gift’ (1971) af Tove Ditlevsen

Gift er en stærk og rå erindringsroman af Tove Ditlevsen. Hun beskriver sit relativt kærlighedsløse forhold til sin første mand Viggo, sin forelskelse i sit første barns far Ebbe og om det efterfølgende ægteskab med lægen Carl, som introducerer hende til stoffer og derved driver hende ud i et voldsomt misbrug af pethidin, der efterlader hende nær døden. 

Titlen Gift har derved en dobbeltbetydning. Bogen handler om ægteskab og om afhængighed og er en af mine yndlings Tove Ditlevsen romaner. 

Der er ingen ende på Paris (1964) af Ernest Hemingway

’Der er ingen ende på Paris’ kommer på listen af 2 årsager. Den første grund er at Paris i den grad er en by jeg glæder mig til at kunne rejse til igen, og jeg ville ønske det kunne blive denne sommer allerede. 

Den anden grund til at denne bog må på listen er, at denne lille memoir for mig var en skøn intro til Hemingway, hans tid og hans forfatterskab. Den foregår primært i Paris i 1920’er, før han slog igennem. Han beskriver sig selv og den sprudlende by (og den vin han drikker der), og samtidig møder vi gennem Hemingway flere store karakterer, der ligeledes havde bosat sig i Paris i den periode. Gertrud Stein, James Joyce, Scott og Zelda Fitzgerald. 

Bogen handler i høj grad om nydelse, Liv, Kunst og kærlighed og er derfor perfekt ferielæsning i min bog.

Tidligere boganbefalinger:

2021 (part 2)

2021 (part 1)

2020