Arkiv: Pej gruppen

K-oronavækst: Fremgang i krisetid

K’et beskriver coronakrisen for mange virksomheder: En rutsjetur ned i marts og april efterfulgt af voldsom vækst for nogle og tung tilbagegang for andre. Forbrugerne prioriterer investeringer i boligen, og det sender mange i design-, møbel- og interiørbranchen på en løbetur op ad K’et. En brat nedlukning i foråret 2020 fik alle til at stoppe... Læs mere »

Blev vi lige overhalet af virkeligheden?

Vi vidste egentlig godt, at forandringer var på vej. Og at fremtiden overordnet set ville blive mere digital, mere instant og mere convenient – bare for at bruge nogle engelske ord, der er kravlet godt og grundigt ind i det danske ordforråd. Men fremtiden kom hurtigere, end vi regnede med. Faktisk blev fem års udvikling... Læs mere »

6 supertendenser til børn og børnefamilier

Seks væsentlige supertrends vil påvirke livsstilsindustrien for børn og deres familier på et tidspunkt, hvor vi kræver bedre fremfor mere, hylder diversitet og ønsker at leve en bæredygtig, men bekvem livsstil. I trendbogen ’pej kids’ kan du blive klogere på nedenstående tendenser: Reparation, gensalg og udlejning Børn vokser hurtigt ud af deres tøj, og gensalg... Læs mere »

Kend din trend

”Hvor kom det lige fra?”. Sådan oplever vi ofte, at en trend har overhalet os, og forbrugerne pludselig løber i samme retning efter noget nyt og spændende. Trends er hovedingrediensen i succes, og der er meget at vinde ved at lære at se trends før alle andre og vide, hvor forbrugerne vil løbe hen i... Læs mere »

Corona har skubbet os fem år frem i tid

Pandemien har ændret vores syn på arbejde, fritid og alle andre udadvendte aspekter af livet. Men mest af alt har vi taget et kæmpe digitalt skridt fremad. Covid-19 har påvirket vores livsstil og forbrug meget markant. Helt overordnet set er vi gået fra det ekstroverte og oplevelsesbaserede forbrug til det introverte og tryghedsbaserede forbrug. Vi... Læs mere »

Tidens morallove tager magten

Kan man komme i uføre, hvis man bryder landets love? Svaret er ja. Kan man komme i uføre, hvis man bryder de moralske love? Svaret er ja – også selv om det, man har foretaget, ikke er juridisk ulovligt. For 25 år siden var man begejstret over at se elefanter i en dansk cirkusmanege. I dag... Læs mere »

Sådan aflurer du tidsånden

Tidsånden skifter, men ikke så kvikt som moden. Der er masser af muligheder for personligt at skabe indsigt og forstå de skift, der sker, men man skal kende værktøjerne og have tiden til det. Alternativt må man læne sig op ad tidsskrifter som TID & tendenser, deltage på trendkonferencer eller på anden måde tilegne sig... Læs mere »

Hvad kommer efter begreber som klimaalarmisme, flyskam og mangel på tillid?

Vi står lige midt i et tidsåndspeak. Der er noget, der fylder meget, og der er konsensus om mange udfordringer. Pej gruppens stifter, Poul Erik Jakobsen stiller skarpt på tidsånden for 2020-2025. Lemmingeeffekten er tydelig på nogle af tidsåndens udfordringer, bedst beskrevet ved at politikerne fra alle sider af det politiske spekter opstiller meget flotte... Læs mere »

Tidsåndskampen: Hvad er vigtigst – adfærd eller holdninger?

Hvis man vil stille en diagnose på den til enhver tid værende tidsånd, er det en god ide at sætte ord på tidens holdninger og adfærd. Men hvad kommer først? Og hvad har mest indflydelse på en tidsånd? Det folket tænker, tror, mener og føler, eller hvad folket faktisk gør? Umiddelbart er det godt at... Læs mere »

Er du off eller on tidsånden?

Hvordan og hvorledes skal man forholde sig, hvis man gerne vil være på rette spor med hensyn til tidsånden? Kul-, olie- og gasindustrien er helt klart ikke lige med på den aktuelle tidsånd, så de bruger masser af kræfter på at forsvare sig midt i en helt ny situation, hvor klimasynderne får klø, mens virksomheder,... Læs mere »