Hvad bliver de største rejsetrends i 2022?

af Pej gruppen
Kategori: Trends

3G-rejser, bleisure-rejser og wellness-rejser er nogle af de rejsetrends, som bliver fremtrædende i 2022.

Rejsebranchen er en de brancher, som har været hårdest ramt under Covid-19-pandemien. Men verden åbner stille og roligt op igen, og derfor stiger rejselysten. Her får du indsigt i syv spændende rejsetrends i 2022:

 

1. Low travel

Mange vil stadig være nervøse for at flyve, og de vil derfor vælge rejseformen ‘low travel’, som betyder transport tæt ved jorden. Bil-, tog- og færgerejser vil derfor alle være attraktive i 2022. Disse transportformer gør det muligt for de rejsende at distancere mere rent fysisk end på fly. De kan åbne vinduer, få frisk luft og bevæge sig mere. Færgerejser vil også give folk mulighed for at medbringe deres egne biler, så de ikke skal bruge offentlig transport eller leje en bil, når de kommer frem til destinationen.

 

2. Staycations

Mange har indset, at det kan være lige så berigende at udforske deres eget land som at tage på ferie i udlandet – og også mindre stressende. Hvis man samtidig tager rejserestriktioner, lande der er lukket for turister og usikkerheden omkring internationale rejser med i overvejelserne, så vil staycations fortsat være en populær ferieform i 2022. Men i stedet for at ramme ferie-hotspots, vil mange opsøge mindre overfyldte steder og i stedet tage ud til kysten og på landet. Staycations giver også folk mulighed for at tage deres kæledyr med på ferie, og derfor bliver flere og flere overnatningsmuligheder kæledyrsvenlige – endnu en rejsetrend i 2022.

 

3. 3G travel

3G-rejser står for tre-generationsrejser. En af de største rejsetrends i 2022 vil være flergenerationsrejser, hvor børn, forældre og bedsteforældre tager på ferie sammen. Mange familier har været adskilt i lange perioder, så 2022 kommer til at byde på masser af genforeningsferier, hvor hele familien kan mødes og tilbringe kvalitetstid med hinanden. Dette fører også til en anden markant trend, nemlig villa- og sommerhusudlejning – og især ejendomme med private swimmingpools. Denne type indkvartering giver plads til, at hele familien kan holde ferie sammen uden behov for sammenhængende værelser, som man kender det fra hoteller. Samtidig reduceres kontakten med andre feriegæster, hvilket reducerer risikoen for smitte med Covid-19.

 

4. Slow travel

Langdistancerejser vil være meget fristende for alle dem, der har en indestængt rejselyst. Derfor vil flere vælge rejser af længere varighed, og som samtidig foregår i et langsommere tempo, da de rejsende gerne vil nyde så meget som muligt på deres destination. Folk vil gerne forbinde sig med, komme ind under huden på og blive helt opslugt af de steder, de besøger. De vil tage tingene stille og roligt, og de vil derfor tage færre steder hen på en rejse i stedet for at styrte rundt og krydse alt af på sightseeing-listen. Folk vil rejse mere meningsfuldt og bevidst end nogensinde før.

 

5. Bleisure travel

Bleisure-rejser er en blanding af forretnings- og fritidsrejser (business + leisure). Denne type rejser har tidligere været forbundet med unge ‘digitale nomader’, men nu er det ved at blive en trendmed folk i alle aldre og i mange forskellige brancher. Bleisure rejsende er folk, der udvider arbejdsrejser til miniferier eller tager på en forretningsrejse, hvor venner og/eller familie tager med eller slutter sig til den rejsende, når arbejdsdelen af deres rejse er færdig. I og med at arbejdet for mange er blevet meget mere fleksibelt, vil mange flere vælge at rejse på denne måde. Denne rejsetrend vil vokse og blive endnu mere populær i 2022, efterhånden som hjemmearbejde bliver mere udbredt rundt om i verden. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at høre mere meget til udtrykket ‘workcation’ i det kommende år.

 

6. Walking holidays

I løbet af de sidste 19 måneder er mange mennesker begyndt at gå og løbe som en del af deres daglige træningsrutine og mentale sundhedspleje. Som et resultat heraf har mange mennesker opdaget eller genfundet deres kærlighed til at være ude i det fri. Denne trend er allerede godt på vej ind i rejseområdet med en stigende interesse for vandreferier her i 2021, og denne rejseform ser ud til at blive endnu mere populær i 2022. Vandreferier er en fantastisk måde at blive opslugt af en destination og en god måde at undgå folkemængder. Fra gåture i Italien, trekking til Mount Everest Base Camp, vandreture på Inkastien til selvguidede ture – outdoor-revolutionen ser ud til at blive endnu en populær rejsetrend i 2022.

 

7. Wellness

I løbet af de sidste 19 måneder har egenomsorg og velvære været en prioritet og nødvendighed for mange. Dette er en trend, der vil fortsætte ind i 2022, da mange søger ferier, hvor de kan slappe af og lade op. Under pandemien blomstrede salget og downloads af wellness-, yoga- og mindfulness-apps og onlinekurser, og nu hvor disse kan tilgås offline, vil mange booke denne type ferier. Spahoteller, afslapnings-, fitness- og yogaophold samt boot camps – rejser, der øger følelsen af velvære – bliver big business i 2022.

 

Kilde: Big 7 Travel