Har du nogensinde tænkt, at du gerne vil gøre mere for klimaet? Spise sundere? Arbejde mere effektivt? Så skal du starte med at forstå, hvordan din hjerne styrer dine vaner. Det var et stort tema blandt oplægsholderne, da Mindshare for andet år i træk afholdte anti-konferencen ‘HUDDLE’. Her var ingen kedelige powerpoints men til gengæld fuld fokus på deltagerne og på at give nye perspektiver, inspiration og konkrete værktøjer til at blive ”a better you”.

I 16 forskellige huddles tog oplægsholdere afsæt i ”a better you”, når de fortalte om alt fra hjernen, kroppen, klimaet og jobbet. Suppleret af dans, yoga, hjernemålinger og snapchat-gadgets blev Mindshares kunder og samarbejdspartnere klogere på, hvordan de kunne blive den bedste version af sig selv. Her kan du læse om et par af de tips og tricks, de fik med sig hjem.

Anette Prehn: Vend din hjerne fra modspiller til medspiller
Hjernen spiller en afgørende faktor, hvis du vil ændre de vaner, der står i vejen for at kan blive den bedste version af dig. For at understrege netop dén pointe, åbnede Danmarks førende manipulator, Jan Hellesøe, HUDDLE 2019 med manipulationseksperimenter og hjernegymnastik. Flere oplægsholdere havde hjernemekanik og vanetænkning som omdrejningspunkt. Blandt andet Annette Prehn, som er sociolog og bestsellerforfatter, forklarede, at hjernen kan være vores værste modstander, når vi ønsker at ændre vaner. Men den er også en vigtig medspiller at have, hvis vi vil gå fra vaneændringsønske til vaneændringssucces. Har du et ønske om at spise mindre slik og tænker: ”Jeg skal ikke spise slik i dag,” så bliver hjernen din modstander. Så er slik nemlig dét du tænker på, og det kommer du ikke langt med.  Annette forklarede, hvordan de nerveforbindelser i hjernen, vi bruger rigtigt tit, fungerer som en sti i en skov. Jo mere vi går på den, jo bredere og mere etableret bliver den. Derfor er det vigtigt at sætte ord på det du vil, fremfor det du ikke vil.

Nye vaner tager tid, bare spørg Thomas Rode
At bryde vaner og kickstarte en personlig forandring kan tage tid. Det er en pointe, mange af os glemmer i forhippelsen på at nå i mål med at bryde vaner. Ifølge ledelsesrådgiver og tidligere OL-vinder, Lars H. Nielsen, skal du give dig selv tid til at reflektere og stille dig selv spørgsmålet: Hvad er den bedste version af mig? Lars H. Nielsen fremhævede under sin huddle, at vi ofte glemmer at mindske støjen omkring os. Vi scroller ned ad adskillige social media feeds i stedet for at fokusere på de drømme og mål, vi gerne vil opnå. Vi har så travlt med at spejle os i vores omgivelser, at vi glemmer, hvad der giver mening for os selv. Det bakkede en anden oplægsholder op om. Tidligere Michelin-kok og forfatter, Thomas Rode, lagde stærkt vægt på, at vejen til nye vaner er at finde ud af, hvad der virker for dig.  Acceptér at det er okay at fejle og husk, at én personlig succes er startskuddet til at skabe de nye vaner, der skaber din egen succes. Det lærte han selv på sin rejse fra anerkendt til Michelin-kok, der elskede at nyde god mad og rødvin, til palæo-fortaler og crossfit-entusiast. Men der er også en anden vigtig læring at tage med fra Thomas Rodes oplæg. Kost er enormt vigtigt. For Thomas betød de gode kostændringer nemlig, at han – udover en bedre fysik –fik et nyt syn på verden og nu er mere bevidst om, hvornår han er den bedste version af sig selv.

For Martin Kreutzer er god kost vejen til flere gode vaner
Din hjerne kan ikke klare vaneændringerne alene. Ifølge ernæringsekspert Martin Kreutzer er optimal energiforvaltning nemlig nøglen til en skarp hjerne. Det er også det, der afgør, hvor meget hverdagens travlhed slider på dig og dit humør. Kreutzer lagde i sit oplæg vægt på, at du også bliver bedre til at lytte til din krops behov, når du ændrer vaner. Hans anbefaling var, at du finder de måder, der er rigtige for dig i en travl hverdag. Det kan være, det er at bytte eftermiddagskaffen ud med danskvand, eller måske du kan tilføje flere blå bær og fede fisk i hverdagskosten?

4 skarpe pointer du kan tage med dig fra HUDDLE 2019

Hvad har Danmarks førende mentalist, en sociolog, en OL-vinder og ledelsesrådgiver, en tidligere Michelin-kok og en ernæringsekspert til fælles? De kan hjælpe dig med at bryde vaner, så du kan blive en bedre udgave af dig selv – mentalt som fysisk, på arbejdet og derhjemme.

  • Gør din hjerne til medspiller. Sæt ord på det du vil, fremfor det du ikke vil
  • Læg telefonen i lommen, drop de sociale medier et øjeblik og stil dig spørgsmålet: Hvad er den bedste version af mig? Spejler du dig for meget i dine omgivelser, glemmer du nemt, hvad der er vigtigt for dig selv
  • Acceptér at det er okay at fejle og find ud af, hvad der virker for dig
  • Sund og nærende kost gør det nemmere for dig (og din hjerne) at ændre andre vaner

Hvis du vil bryde med dine vaner, er du nødt til at være bevidst om, hvad dine uvaner er, og hvilke vaner du vil arbejde dig hen imod at få. Find dine egne metoder og husk, at din hjerne er din absolut bedste medspiller til ”a better you”.