Apokalyptiske klimaforandringer, handlingslammede politikere, en digitalt accellererende medievirkelighed, flygtningestrømme, russiske soldater på europæisk grund, et øget indivdualiseringsbehov og en paradoksal social hungersnød i et postpandemisk samfund. Er alt virkelig under forandring, eller virker det bare sådan?

I denne uge afholder Mindshare sin anti-konference HUDDLE, der i år stiller skarpt på temaet ”Opbrud”. HUDDLE er en dag med organiseret kaos, hvor powerpoints er forbudt, nysgerrighed er essentielt, og involvering af deltagerne er i centrum. Men hvad indebærer temaet ’Opbrud’, og hvorfor er det så essentielt at diskutere og forholde sig nysgerrig til – både som privatperson men absolut også som brand?

Paradokserne står i kø
Ved blot at åbne en vilkårlig nyhedshjemmeside eller bladre igennem søndagsavisen, bliver det tydeligt, at opbruddet i vores verden ses mange forskellige steder. Nutidens samfund, og ikke mindst fremtidens, opleves af mange som værende præget af både usikkerhed, uvished, forandring og buldrende vækst, og midt i kaosset står paradokserne i kø:

Vores planet har fået en udløbsdato, og alligevel slår CO2 udledningen rekorder. Vi masseforbruger som aldrig før, trods at vi aldrig har været mere oplyste om den dramatiske betydning, det kan have for vores liv på både kort og lang sigt.

Det politiske klima er præget af fjendtlighed og egoisme, og vi befinder os i en global ulighedskrise, hvor de 1 procent rigeste på verdensplan ejer mere end det, resten af de 99 procent ejer tilsammen. På få år har bølger som MeToo, Black Lives Matter, abortdebatten og Putin-kritikken fyldt i nyhedsmedierne, og for nylig oplevede vi blandt andet bagsiden af medaljen ved en øget globalisering, da russiske tropper indtog Ukarine, og et ellers stabilt EU pludselig står over for en hidtil uset energikrise.

På få måneder ændrede en mikroskopisk virus den globale samfundsstruktur med nedlukninger, social distancering, mundsbindskrav og ikke mindst nye forbruger- og medievaner, der i høj grad vil kaste skygger mange år fremover og accellere måden, vi tænker medier, forbrug og teknologi på.

En fortsat ligestillingskamp er igang, globalt såvel som i lille Danmark, der trods at være et af de lande, der har flest kvinder på arbejdsmarkedet, langt fra er i mål med ligeløn og kønsfordeling på arbejdspladsen – for slet ikke at tale om uden for arbejdspladsen.

Vi har et øget ønske om individualisering og personlighed frihed, og vi identitetsshopper efter smag og behag i kraft af sociale medier og brudte institutionsnormer. Samtidig ser vi en post-pandemisk sult efter socialisering, fællesskab og mening, og aldrig har højskoler, der hylder et mere gammeldags dannelsesideal, haft større efterspørgsel.

Bliver du også forpustet?

Hvad fører opbruddet med sig?
Alle ovenstående paradokser er blot få eksempler på de grundlæggende opbrud, vi ser i det moderne samfund i dag. Opbruddet findes nemlig både i religionen, i kønsdebatten, i den seksuelle frigørelse, i arbejdsmarkedet, i den finansielle verden, i den politiske scene, i bæredygtighedsagendaen, i rejsevanerne, i forbrugerpræferencerne og meget meget mere.

Og selvom at førnævnte eksempler klinger af dystopi, sortseende fremtidsprognoser og samfundsmæssigt forfald, fører opbruddet i vores samfund absolut også en række positive og nytænkende ting med sig, som vi skal stille skarpt på. Vi benytter os af medier og teknologi på helt nye måder, vi finder nye balancer og dynamikker på tværs af landgrænser, der sammen kan skabe bedre samfundsstrukturer. Og så bliver vi tvunget til at arbejde og tænke på nye måder, og nye forbrugervaner- og præferencer kan afføde mere bæredygtige tiltag og produkter.

Vi er nysgerrige i HUDDLE
Med anti-konferencen HUDDLE ønsker vi i Mindshare at belyse disse opbrudsparadokser med nysgerrighed, åbenhed og interesse. Vi stiller op med en række stærke talere, der kommer til at snakke om alt fra fællesskaber, seksualitet og personlige opbrudsberetninger til bæredygtighed, samfund, madvaner og meget mere.

Vi kan ikke love, at du vender hjem som et bedre menneske, men du vender helt sikkert hjem i en klogere og mere nysgerrig udgave.

#MSHUDDLEDK

Mindshare’s HUDDLE 2022 anti-konference løber af stablen i denne uge med temaet ”Opbrud” som overligger. Hold dig opdateret her på bloggen og på vores HUDDLE podcast, hvor vi løbende vil release indhold fra dagen.