Forestil dig et arbejdsliv, hvor begrebet super-teams er en velkendt term, og hvor det ikke blot går hen og bliver et buzzword, men som et reelt tech-drevet koncept, der giver mening. Forestil dig også byer og samfund, der kendes som super-samfund uden at få relationer til Marvels superhelteunivers.

LYS Technologies er en start-up virksomhed, som arbejder med en datadrevet tilgang til velvære gennem søvn, lys og døgnrytme. Hos LYS Technologies arbejder de rent faktisk hen mod at integrere disse koncepter i hverdagen hos os, der bruger det meste af vores tid indendørs, eller i det mindste at integrere koncepterne i den almene bevidsthed på arbejdspladser rundt i verden. Hvordan, tænker du? Gennem indsigt i og forståelse af vores personlige døgnrytmer.

Omstændighederne er givet på forhånd. Vores udgangspunkt er, at vi alle forholder os til den samme 24-timers cyklus, som er dikteret af samfundet – og solen, selvfølgelig. Men vi lever ikke længere i takt med naturen. Globaliseringen og urbaniseringen gør, at verdenssamfundet er vågent 24 timer i døgnet og tilbringer 90% af tiden indendørs. Forskning viser at kontormedarbejdere i gennemsnit eksponeres for blot en tiendedel af det lys, som personer med udendørsarbejde får. Ligeledes viser forskning at en forstyrret døgnrytme kan have skadelige konsekvenser for vores helbred, så hvorfor skulle vi ikke alle sammen have den gode at leve i overensstemmelse med vores personlige, naturlige døgnrytme?

LYS Technologies har gennem de seneste to år skabt verdens største videns-database over døgnrytmer samt algoritmer, der forstår, hvilket lys vi har behov for afhængigt af vores personlig døgnrytme. Virksomhedens mission er at skabe menneskecentrerede lys-løsninger, som er synkroniseret med menneskets daglige lysindtag. Dette hjælper med at reducere søvnforstyrrelser og forbedrer energiniveauet.

Ifølge virksomhedens data og indsigter findes der fem forskellige typer folk, når man taler om døgnrytmer, som på engelsk kaldes en circadian rhythm. I Danmark taler vi om A- og B-mennesker, men spektret her er udvidet, hvor man benævner chronotyperne som lærker, duer eller ugler. De beskriver fem typer på en skala mellem yderpunkterne for A- og B-mennesker: Very early morning larks, morning larks, noon doves, evening owls, night owls. Dybest set er fuglenavnene og benævnelserne ikke det vigtige. Brug i stedet tiden på at overveje din egen rutine på de dage, hvor du har mulighed for selv at diktere dit skema. Hvornår vågner du? Hvornår på dagen spiser du? Hvornår har du bedst tankekraft og koncentration til at arbejde? Hvornår passer det dig bedst at lave motion? 

Vi har alle sammen vidt forskellige tidspunkter på dagen, hvor disse aktiviteter passer bedst ind, og hvor vi får mest ud af dem. Hvorfor så ikke skabe en arbejdsstyrke og en kultur, som tager hensyn til disse individuelle behov, og dernæst et samfund, der gør det samme?

LYS Technologies har udviklet et well-being program for virksomheder under navnet Light Diet-programmet. Det hjœlper medarbejdere til et mere sundt og optimeret lysindtag i deres hverdag. Mangel på tilstrækkeligt dagslys og lyseksponering medfører mental ubalance, lavt energiniveau, dårlig søvn og tristhed. Med en wearable lyssensor, en app og en personlige analyse kan LYS Technologies hjœlpe brugere med at fordoble deres daglige lysindtag. Light Diet-programmet er ligeledes i stand til at identificere, hvilken chronotype brugeren er. Chronotypen afslører, hvornår en person har behov for at sove, dyrke motion og udføre krœvende arbejdsopgaver i forhold til vores 24-timers cyklus. Med Light Diet-programmet kan ledelsen af arbejdsteams blive understøttet af anonymiserede grupperapporter, som fortæller, hvordan den samlede arbejdsstyrke for et team arbejder. Forestil dig at sœtte alle A-menneskene sammen i et team og planlœgge arbejdsopgaver på det tidspunkt på dagen hvor de er optimeret for at performe på bedste vis. På den måde kan arbejdsteams optimeres og blive mere produktive, samtidig med, at virksomheden opretholder et højere niveau af velvære på arbejdspladsen.

LYS Technologies co-founder Hugo Starrsjo har skrevet dybdegående om emnet, hvor han pointerer, at ”kontormedarbejdere, der gennemgår LYS’ 7-day Light Diet-program får en forbedret søvn med 14% i gennemsnit, og deres energiniveau blev øget med 6% i gennemsnit på de målinger, der blev foretaget”

Forestil jer nu en forøgelse af energiniveauet på arbejdspladsen med 6%. Og en 6% stigning i produktiviteten gennem organisationen som et resultat af at gentænke måden, hvorpå teams arbejder med forskellige arbejdstider, der er designet og tilpasset medlemmerne på de forskellige teams, og hvornår disse medarbejdere præsterer bedst.

LYS Technologies har samarbejdet med flere virksomheder og har implementeret konceptet gennem Light Diet-programmet. Det viser sig, at virksomhederne som regel har personale nok til at dække for hinanden holde hjulene i gang mellem 6.00 og 22.00, hvilket tillader medarbejderne potentielt set kunne have en individuel tidsplan, som skaber en optimeret produktivitet inden for den tidsramme.

Kan man så skabe ’super-teams’ og ’super-samfund’? Svaret ifølge LYS Technologies er: Ja, absolut med en datadrevet tilgang til optimering af arbejdsstyrken med fokus på både velbefindende og produktivitet. Og håbet, er at løsningen kan være et positivt skridt frem mod at opnå noget, der synes at være utopi. Omend målet ifølge LYS Technologies er både plausibelt og opnåeligt.

Du kan opleve CEO af LYS Technologies, Christina Blach Petersen til HUDDLE, hvor hun vil løfte sløret for resultaterne af vores testpersoner.

 

Læs meget mere her: https://www.mindsharehuddle.dk/