Huddle er en podcast for de kommunikations- og marketinginteresserede. Her vil vi gerne udfordre og inspirere dig med nye tendenser, indsigter og viden fra nogle af de mennesker, som har fingeren på aftrækkeren, der er med til at forme vores kulturelle hverdag. Kommunikations- og marketingbranchen kan, når den er bedst, skabe kulturelle milepæle, der bliver referencerammer for generationer. Hvem husker ikke 70’ernes Coca Cola reklamer, 80’ernes store velgørenhedskoncerter eller Benettons politiske fotokunst i 90’erne? Vær åben og tune ind!

Lyt til dette afsnit om dannelse!

Det er et ord, der minder mange om pligt og Emma Gad.

Om at spise med sølvbestik, kunne læse latin, ride en hest og sige De.

Kun et fåtal af de mange debatter, vi har i Danmark handler om dannelse – i stedet diskuterer vi burkaer, Trump, køn og kødfri dage. Men det er vigtigt at forholde sig til dannelse, eftersom menneske ikke bare er noget, man er, men noget man hele tiden er undervejs med at blive.

Ifølge begrebets rødder i den tyske Bildung-tradition handler dannelse om at kunne noget og blive mere end bare sig selv, dvs. at stræbe efter det almenmenneskelige. Men i dag handler dannelse mere om at skille sig ud og være nogen og ikke så meget af at kunne noget.

Det forklarer måske dyrkelsen af realitystjerner og youtubestjerner. Hvis man åbner for programmet 4-Stjerners Middag i Sverige, ser man en professor, der har en interessant samtale med en forfatter, en direktør og en operasanger.

I Danmark ser vi to realitystjerner, en stripper og en politiker, der er mest kendt fra Vild med dans. Det traditionelle

Gæst: Anne Sophia Hermansen, Redaktionschef på Berlingske og mag.art. i litteraturhistorie.
Vært: Martin Ove Rasmussen, Nordic CEO Mindshare