Danskerne elsker mobiltelefonen mere og mere. Læs mere her for at blive klogere på, hvordan man skal måle på den mobile indsats, og hvordan markedet og teknologien i stigende grad gør platformen til en attraktiv annonceplads. 

 I blogindlægget Dit kæreste eje – mobilen beskrev vi, hvordan forbrugernes øgede tidsforbrug på internettet via mobil og tablet, gør det vigtigt for annoncører at tænke mobilen ind i den digitale annoncering.

Mindshares undersøgelse af Mobile Devices fra 2015 viser, at 89% af de adspurgte har en smartphone/tablet. Dette er en stigning på 50% siden 2011.

tabel

Mindshares Reklameanalyse fra 2015 viser, at 64% bl.a. bruger mobilen til at få adgang til internet/surfing. Endvidere viser undersøgelser, at 1/3 af alt internettrafik nu sker fra mobilen. Mobilannoncering er også steget kraftigt, men langt fra i samme omfang, og vi ser derfor et stort annonceringspotentiale.

For mange er mobilannoncering stadig et nyt og ukendt område, selvom mobilannoncering kan bidrage positivt til en kampagnes effekt. Det er dog vigtigt at forstå, at mobilen har sine egne præmisser og skal håndteres anderledes end annoncering via desktop og bør tænkes ind som en integreret del af den samlede onlinestrategi.

Mobilen giver både muligheder og udfordringer for annoncører, og det er vigtigt at forstå, hvordan mobilen inddrages bedst muligt. Vi har derfor opridset nogle forhold, der er vigtige for annoncører at være opmærksomme på.

Brug den rigtige KPI og mobilannonceringen bliver et hit

Som beskrevet i blogindlægget Ditreste eje mobilen!, sker det endelige køb oftest stadig på desktop eller i fysiske butikker.

Denne adfærd gør, at det kan være svært at måle ROI og dokumentere effekten af mobilannoncering, da købet ikke sker på mobilen. Det kan være en af årsagerne til, at en del annoncører stadig fravælger denne annonceform.

For at vise mobilens værd i en kampagne skal der i stedet måles på dækning og engagement, som mobilen i langt højere grad påvirker positivt.

Mange virksomheder ønsker at øge awareness både til den enkelte kampagne samt til brandet. Her har mobilen endnu et potentiale, der bør udnyttes af annoncørerne.

Mindshares Reklameanalyse viser, at der i gennemsnit bruges 45 min. dagligt på at gå på internettet fra mobilen. Vi bruger den oftest til at surfe og søge information i korte brugssituationer, hvor lettilgængelighed er essentiel. Inden for det seneste år er der sket en stigning fra 36 til 41% i andelen, der har undersøgt noget på mobilen forud for et køb.

Denne adfærd gør det yderst vigtigt, at annoncørerne tilpasser deres sites til mobilen, så det bl.a. eksekverer optimalt og har et særligt format tilpasset mobilskærmen.

Vi ser stadig, at mange virksomheder ikke har mobilsites. Herved øges risikoen for, at brugeren finder sitet for besværligt og tidskrævende og fravælger det til fordel for konkurrenter.

Derfor går mobilannoncering lysere tider i møde

Mobilen har mange muligheder og kan bidrage positivt til en kampagnes effekt. Til trods for det store vækstpotentiale, fravælges mobilen stadig ofte til fordel for mere velkendte annonceformer. Skal mobilens potentiale udnyttes kræves, at både annoncører, medier og bureauer bliver investeringsvillige, omstillingsparate og kreative i forhold til at udnytte mobilens potentiale.

Både mobil og tablet browsere har en lang loading tid, hvilket længe har været et stort irritationsmoment for både brugere og annoncører.

Denne udfordring forsøger Google nu at komme til livs, med deres nyeste projekt ved navn ”Accelerated Mobile Pages” (AMP). Googles mål er, at øge hastigheden på mobil og tablet browsere signifikant.

Som beskrevet i artiklen Adblock – en trussel mod reklamemarkedet!, er blokering af reklamer et stigende problem. En hurtigere loading tid vil sandsynligvis ikke kun give en mere positiv brugeroplevelse. Mobilbrugere menes bl.a. at bruge adblocking, for at øge sites loading hastighed. AMP kan derfor blive til fordel for annoncører, da det vil mindske brugernes anvendelse af Adblocking.

Brugerne er allerede til stede på mobilen, og vi spår derfor, at mobilannoncering er et marked, der vil vækste kraftigt de kommende år, og at de annoncører, der formår at udnytte mobilens potentiale bedst mulig, vil kunne opnå en øget kampagneeffekt.

 

Forsidebillede