Mange er så småt ved at vende tilbage til hverdagen efter deres ferier, men det betyder nødvendigvis ikke, at vi skal lægge bøgerne på hylden. Tværtimod, så fungerer bogen ofte som et lille åndehul i en tætpakket hverdag, og derfor har vi igen samlet flere boganbefalinger, som du kan nyde på altanen, terrassen eller i transporten.

Martin Ove Rasmussen er Nordic CEO hos Mindshare

Jeg må indrømme, at jeg er mest til skønlitteratur. Jeg var lidt introvert som knægt og fandt stor glæde i bøgernes verden. Er en (måske) lidt for hurtig læser, så murstensromaner tiltaler mig meget.

“Aldrig”/Ken Follett (2021)

Således også ’Aldrig’ af Ken Follett, som nærmer sig 800 velskrevne sider. Hvor hans tidligere romaner, som jeg har læst, er historiske dramaer, så er ’Aldrig’ et tænkt nutidsdrama om globale stormagter og kædereaktioner, som fører verden i en retning, ingen ønsker. Skrevet med indsigt og en stor grad af realisme, der kun forstærkes af den højaktuelle krig i Ukraine. Det er næsten for tilfældigt, men helt sikkert skræmmende. Du er underholdt hele vejen og efterlades med eftertænksomhed. Lige som jeg holder af.

Det forholder sig helt anderledes med faglitteratur. Her keder jeg mig hurtigt, og læsehastigheden falder til næsten nulpunktet. En god faglig bog for mig er kort, to-the-point og casebaseret. Ren teori uden praktik er spild af (min) tid.

“VIND Strategieksekveringen”/Lars H. Nielsen (2022)

Derfor vil jeg anbefale ’VIND Strategieksekveringen’ af Lars H. Nielsen fra OlymPeak Consulting. 175 sider, cases fra det virkelige liv og krydret med erfaringer fra et langt liv som ledelseskonsulent og tidligere olympisk atlet.

Bogen er Lars’ tredje udgivelse og følger naturligt efter ’Vinderkultur’ og ’Alignment i ledelsen.’ Det skal nævnes, at jeg selv og Mindshare er en af flere cases i denne bog, som også har reflektioner og gode råd fra en lang række spændende topfolk spredt ud over siderne. ’VIND Strategieksekveringen’ er ikke en slavisk gennemgang af modeller, men en praktisk guide til at sikre eksekvering og undgå, at strategien samler støv på reolen i ledelsesrummet. Og så er den gennemsyret af klassiske dyder om ordentlighed og ledelsen som rollemodeller. Det tiltaler mig naturligvis også.

Michael Hansen er Business Partner hos Mindshare

Dette er en anbefaling af en af de bøger, jeg i den seneste tid har læst, og som virkelig har bidraget med værdi på et fagligt plan og fortsætter med at inspirere i det daglige arbejde med kunder og kollegaer.

”Shoe Dog”/Phil Knight (2016)

Phil Knight grundlagde Nike (tidligere Blue Ribbon Sports) tilbage i 1964 og er en af de mest markante pionerer inden for sportsverdenen. I bogen fortæller Knight om sine op- og nedture, at være introvert og ikke mindst om kreativiteten og drivkraften bag Nike, hvilket hovedsageligt bestod af kreative, men ligeledes skæve personligheder – herunder Knights tidligere coach og løbetræner Bill Bowerman (læs bl.a. om, hvorfor et vaffeljern havde stor betydning for udviklingen af ydersåler).

Bogen byder på et spændende indblik i Knights tilgang til forretningsstrategi, ledelsesfilosofi, produktudvikling og ikke mindst holdningen til marketing.

Mikkel Christian Larsen er Good Growth Ambassador hos Mindshare

Jeg er en passioneret læsehest med hang til bøger, der udfordrer min egen historiske perception af “The Good Life” for derved kontinuerligt at bevæge mig mod et sundere, mere bæredygtigt og naturharmonisk liv.

“What we think about when we try not to think about global warming”/Per Espen Stoknes (2015)

Bogen er en minutiøs gennemgang af snart 25 års forsking i de ulogiske psykologiske barrierer, vi mennesker er forsynet med, og som forhindrer de fleste af os i at løbe mod et bæredygtigt liv. Dette er selv, når videnskaben har slået alarm og meldt “Code Red For Humanity”. Stoknes’ bog indeholder en meget udførlig beskrivelse af både barriererne for det oplagte bæredygtige liv, og de løsninger der skal til for at nedbryde dem. Det er en must read for alle, ikke mindst kommunikationsfolk, der ønsker at motivere den vitalt vigtige bæredygtige adfærd hos sig selv og i befolkningen.