Det spørgsmål bliver jeg stillet rigtig meget, efter jeg fik implanteret en NFC chip i hånden for et par uger siden…

Vores gode kolleger i Mindshare Stockholm holdt for et par uger siden en Huddle på kontoret under temaet Man vs. Machine. Det var et super spændende program, som jeg glædede mig helt vildt til at opleve. Huset var fuld af interessante speakers med alle former for baggrunde lige fra den første svenske astronaut Christer Fuglesang til det Svenske Postvæsen, udlændinge som Shingy fra AOL og Sarah Wood fra Unruly. Der var også mindre Cuddles, dvs. små workshops, hvor man interagerede med forskelligt teknik, byggede robotter og meget meget mere. Et af disse indslag var selskabet BioHax, og i dagene op til eventet, blev vi spurgt om vi ville booke tid til at få implanteret en NFC chip. Jeg tænkte umiddelbart, at det da var helt tosset, at der overhovedet var nogen, der kunne overveje dette, og svarede rask væk Nej Tak!

Jeg deltog dog, i det foredrag de holdt, for man er da nødt til at høre, hvorfor dette skulle være det nye sort, og hvilke typer personer, der finder på noget så vildt – og pludselig var jeg helt vild med idéen! Mig der bruger måneder på at afdække markedet for røremaskiner, før jeg foretager et velinformeret køb, og aldrig foretager mig noget uden mange lange grundige overvejelser, sad en lille time senere overfor Jowan fra BioHax og fik det lille implantat sat i hånden. Det skal her nævnes, at Jowan har den type piercinger i ørene, der udvider hullet til størrelsen på en 5 krone, tatoveringer på stort set alle synlige flader og ved nærmere samtale fortalte han om et utal af chips, han havde implanteret i kroppen. Alligevel gennemførte jeg, og hvis man kender mig bare lidt, vil det nok undre de fleste. Det er nok fordi, det virkede sjovt beroligende, at han lignede en, der havde prøvet det før, og vidste lige præcis hvordan det skulle gøres.

Her får modige mig sprøjtet chippen i hånden. Se hele filmen i dette (lidt lange) klip.

Hvad er det du har fået?

Det spørgsmål har jeg fået utallige gange. Ja, det er en lille NFC chip, på størrelse med et basmati riskorn. NFC står for Near Field Communication, og jeg personligt oplevede det første gang da Samsung for et par år siden. som de første, lancerede en telefon med denne teknik. Den muliggør, at to ting kan kommunikere med hinanden, blot ved at holde dem tæt på hinanden. Det er det, vi kender fra de nye kontaktløse betalingskort.

Er jeg så en Cyborg?

Knap havde jeg fået implanteret chippen, før mine kollegaer og venner begyndte at kalde mig en Cyborg. Det udtryk havde jeg så ikke hørt før, så jeg skyndte mig at google… “En Cyborg er forkortelsen for en Cybernetic Organism” – dvs. en organisme med både organiske og biometriske kropsdele. Det er måske at skyde lige højt nok.

Og hvad kan jeg nu?

For at sige det lige ud –  ingenting. Lettere skuffende. Jeg startede rask væk med at få lagt mit visitkort på kortet . Så har man altid det ved hånden, så at sige. Problemet er, at Apple som sædvanlig har teknik, der ikke taler sammen med andre systemer, og det er ikke en Apple NFC chip jeg har fået. Ergo kan jeg ikke selv læse den. Jeg kender ikke nogen med en android telefon, så jeg kan ikke rigtig se, om det virker.

Jeg har hørt at de i Mindshare Norge kan bruge hånden til at åbne dørene på kontoret. Det skulle prøves. Men ak, i Mindshare Danmark bruger vi HID chips, så heller ikke her kan det bruges. I Sverige bruger de NFC chips til at checke ind i deres fitness centre (SATS). Det kunne være super sejt – men i Fitness.dk hvor jeg går, bruger vi magnetstriber på et kort…

Men jeg er SÅ klar til at teknologien virker. Inditl videre kan jeg mest bruge det som interessant samtale til middage – og mine børns venner, synes jeg er rimelig sej…

Glæder mig til at kunne bruge den som rejsekort, betalingskort, låse døre op uden at skulle fumle med kop, computer, briller og telefon i hånden… Så nu skal der arbejdes på at få mit Dankort koblet på min lille chip. Tænker at det bliver en længere samtale med banken – men hvor cool ville det ikke være at stå lørdag morgen i Føtex og betale med min hånd!

Hvis du vil se den, eller høre mere om smerten involveret, kontakt Louise Bak Schou, Nordic Business Director, Integreret Bureau, Mindshare Danmark.