Den seneste tids omtale af de såkaldte primetime kvinder, har primært fokuseret på, at voksne kvinder +40 år er en købestærk, loyal og meningsdannende forbrugergruppe.

Men debatten har sekundært drejet sig om, at de ikke bliver taget alvorligt af reklamebranchen. Og at størstedelen af disse kvinder føler sig talt ned til og i det hele taget er mere negative over for reklamer end sine yngre medsøstre. Senest i Dagbladet Børsen onsdag den 17. november under overskriften ‘reklamekløft vokser med alderen’, hvor en analyse udført af YougovZapera citeres for, at størstedelen af 45-70 årige kvinder ikke kan identificere sig med de personer, der benyttes i reklamerne.

Mindshare har i snart ti år undersøgt befolkningens holdninger til reklamer i sin årlige ‘Reklameanalyse’. Dette er et udmærket udgangspunkt for at undersøge om primetime kvinderne også er mere negativt indstillede over for reklamer.

Figur 1) Kilde: Mindshare / Reklameanalysen 2010

 

Selvom de modre kvinder ifølge YougovZapera analysen i  mindre grad føler sig relevant repræsenteret i reklamerne, så smitter det ikke direkte af på deres holdning til reklamer. Faktisk er de mindre irriterede end de 15-39 årige, som fremgår af figur 1.

Figur 2) Kilde: Mindshare / Reklameanalysen 2010

 

Desuden er gruppen af kvinder 40+ mindre enige i, at reklamer er fordummende, hvilket fremgår af figur 2.

Der er ingen tvivl om at kvinderne er en købestærk og indflydelsesrig målgruppe, men der er intet grundlag for påstanden om, at der findes en decideret ‘reklame-kløft’, som ellers har været heftigt omtalt.