I slutningen af august introducerede Pinterest Promoted Video Ads – en funktion der giver brands mulighed for at markedsføre produkter gennem videoopslag og målrette disse strategisk. Ifølge Pinterest er det en hel naturlig vej at gå, da antallet af videoopslag gemt på Pinterest, er steget med 60% det seneste år.

Lidt baggrundsinfo:

Pinterest blev introduceret i 2010 og hver måned besøger mere end 100 millioner brugere verden over mediet og deler billeder, videoer og tips med hinanden inden for alverdens interesseområder. Pinterest adskiller sig fra andre sociale medier ved at fokusere mindre på interaktion med venner/familie, men i højere grad på at søge, finde og dele inspiration i internettets uendelige katalog af indhold.

ga

Videoreklamer ser vi allerede overalt, men Pinterest kan drage fordel af, at brugerne netop anvender Pinterest til at søge inspiration inden for alt fra makeup til tøj, bolig, rejser og lignende. Ifølge Pinterests egen undersøgelse, ønsker 55% af brugerne at finde eller shoppe produkter via Pinterest sammenlignet med kun 12% på øvrige sociale netværk. Denne indsigt kombineret med at 75% af det indhold forbrugerne interagerer med på Pinterest er kommercielt, giver Promoted Video Ads gode muligheder for de brands, der satser på dette.

Pinterest i Danmark

På trods af Pinterests globale popularitet, er der stor variation i udbredelsen på tværs af alle markeder. Mindshares Connected Life forbrugerstudie (2016) viser, at kun 5% anvender mediet i Danmark ugentligt, sammenlignet med USA, Canada og Australien som i langt højere grad har taget mediet til sig. USA og Canada er højdespringere med 21%, der bruger mediet dagligt eller ugentligt, hvilket er samme niveau som anvendelsen af Twitter og Instagram, og endda mere end Snapchat.

erg
Vores analyse af brugerne af de sociale medier i Danmark viser, at størstedelen af Pinterests brugere er kvinder mellem 16-34 år. Sammenlignet med brugere af andre sociale medier læser de i højere grad blogs og ser flere videoer og billeder på internettet, ligesom de også i højere grad selv uploader indhold. De interagerer mest med indhold fra brands der er relateret til rejser, mad/drikke, og kosmetik/hudpleje og har i høj grad foretaget deres seneste online køb inden for disse kategorier.

fb

Af danske brands, som er til stede på Pinterest inden for disse kategorier, finder man for eksempel VisitDenmark, Vero Moda, Ecco Shoes, B&O Play med mellem 1.000-2.500 følgere. Højdespringerne blandt danske brands er inden for brugskunst og boliginteriør – kategorier der netop fungerer godt på et medie som Pinterest, hvor inspiration er højt prioriteret. Søstrene Grene, Flying Tiger, Normann Copenhagen, BoBedre, Hay Design og IKEA Danmark har mellem 3.900 og 20.000 følgere. Det faktum, at alle disse brands også i en eller anden grad findes på den globale scene har formentlig noget at sige i forhold til antallet af følgere, der muligvis kommer fra nogle af Pinterests større markeder.

df

Har dit brand potentiale på Pinterest?

Det er klart, at ikke alle brands fungerer lige godt på en platform som Pinterest. Brugerne af Pinterest vil inspireres visuelt via billede og video, og den æstetiske dimension er mere i fokus her end på eksempelvis Facebook. Men har du et brand der gør sig godt på billede og video, kræver det ikke mange kræfter at oprette en opslagstavle og inspirere de købelystne Pinterest-brugere til at dele og i bedste fald købe dine produkter. Pinterests lancering af “Buyable Pins” sidste år gjorde det for eksempel muligt at købe mere end 60 millioner produkter direkte gennem Pinterest. Læs om det her.

Vil du gerne i gang med at anvende Pinterest til dit brand, får du her 3 gode råd:

  1. Kend dit produkt og din målgruppe

Vurdér om det giver mening for dit brand at anvende Pinterest. Mindshares Connected Life Studie (2016) giver indsigt i hvilke målgrupper, der er mest udbredt på Pinterest. Alle sociale medieplatforme har sine fordele og ulemper. På Pinterest er den visuelle identitet vigtig, men platformen er ellers umiddelbart simpel at gå til. Er du i tvivl, er Facebook stadig det sted forbrugerne går hen for at finde informationer om brands og produkter, og det kan være det giver bedst mening at blive der.

  1. Vis hvordan man bruger dit produkt

Vurderer du at dit brand passer godt på Pinterest, kan du med fordel gøre brug af tutorials og DIY-projekter (do-it-yourself). Den slags indhold fungerer i forvejen godt på YouTube, hvor tusindvis af tutorials hver dag hjælper folk med at løse bestemte opgaver eller finde inspiration. Sælger du for eksempel makeup, kan forbrugeren få inspiration, lære hvordan man bruger produkterne og købe dem på ét og samme sted. Det samme gælder madlavning, boligindretning, mode og elektronik.

  1. De bedste reklamer ligner ikke reklamer

Pinterests brugere vil som sagt gerne inspireres og shoppe online, og en stor del af forbrugerne finder traditionelle reklamer direkte irriterende (Mindshares Reklameanalyse 2016)
Derfor bør Pinterest bruges som en Pinterest-bruger selv bruger det. Indholdet skal i højere grad inspirere end underholde eller sælge et produkt, hvilket fører tilbage til forrige tip om at inspirere forbrugeren til at bruge dit produkt aktivt i tutorials eller DIY-projekter.

Se eksempel fra Bare Minerals nedenfor.

zc-v

Pinterests Promoted Video Ads starter med at blive rullet ud i USA og Storbritannien og kun på appen. Det er endnu ikke kendt, hvornår funktionen udrulles i Danmark.

Vil du vide mere om brugen af Pinterest i Danmark, så Mindshare, Reklamebureau.