Selvom streaming af musik er et marked hvor der efterhånden er mange spillere, er der én, der ikke alene har taget testen for længe siden, men også har formået at holde momentum. Der er naturligvis tale om Spotify.

Op til sommerferien kunne Spotify oplyse, at de havde rundet 100 millioner brugere på verdensplan og alene sidste år voksede platformen med 25 mio. brugere. 30 millioner af brugerne er betalende kunder, alle andre benytter den reklamefinansierede version. Med andre ord er der god mulighed for at ramme rigtigt mange brugere på platformen.

I Danmark er Spotify også en udbredt platform til streaming af musik, hvilket også kan ses i rapporten Mobile life 2016 fra TNS Gallup, hvor det fremgår, at appen ligger på en top ti over apps respondenterne havde benyttet dagen før: 9% havde benyttet Spotify app’en på deres smartphone dagen forinden og i gennemsnit brugt appen i 41 minutter. Til sammenligning er det mere end Facebook og Facebook Messenger tilsammen!

 

Ram din målgruppe via lyd på en intelligent måde

Hidtil har indkøb på Spotify været baseret på volumen-indkøb, men nu åbner de op for programmatisk indkøb via nogle få, udvalgte børser i real-tid. At kampagnerne bookes via børser giver den helt store fordel, da man kan benytte eksisterende første- og tredjepartsdata som fx kørende kampagner eller viden om besøgende på et website og lignende. Derudover kan man også bedre styre den frekvens, man vil ramme en bruger med.

En af de udvalgte børser af AppNexus, er den børs Mindshare primært bruger til sine programmatiske indkøb. Med andre ord er det dig muligt helt bogstaveligt at komme til orde før dine konkurrenter.

Udover egen ”medbragt data” kan man også målrette mere gængse kategorier køn, alder. Dér hvor Spotify kan krydre lidt ekstra muligheder er, at man også kan gå efter genrer og playlister. Med andre ord er der rig mulighed for at ramme præcis de brugere, der er relevante for et givent produkt.

Samtidig er lyd-reklamer en unik måde at ramme brugere på, da alle brugere i sagens natur har lyden slået til i de 15 eller 30 sekunder et spot varer. I samme ombæring bliver det for første gang muligt at koble sine display- eller videokampagner sammen med afvikling af radio-reklamer/lydspor på en intelligent måde.

At det kun er tilgængeligt i mobil-udgaven, er samtidig et vink med en vognstang om, hvor brugerne har rettet deres opmærksom i 2016.

Vi er allerede ved at sætte strøm til den første kampagne, der benytter de nye muligheder – og vi glæder os lige så meget til at se resultaterne, som Justin Bieber glæder sig til sin næste fridag.