Longyearbyen i den Arktiske Cirkel oplever polarnatte, hvor solen ikke står op over horisonten fra oktober til februar, og dermed ligger byen i fire måneders komplet mørke. Derfor udvalgte Philips landsbyen for at teste deres Wake-Up Light i et social media-eksperiment, der har et virkeligt samfund i hovedrollen. Byen har de ekstreme forhold til, at Philips’ Wake-Up Light kan hjælpe med at forbedre beboernes trivsel. Tribal DDB Amsterdam og instruktør Doug Pray dokumenterede, hvordan 200 indbyggeres liv blev forbedret af lampen, og de lavede film til kampagnesiden og til Facebook, hvor seerne kunne følge med i, hvilket humør hver enkel indbygger fra Longyearbyen var i om morgenen.

Casen er rigtig god, da den tager udgangspunkt i en reel problemstilling, og samtidig integreres både film og Facebook i eksperimentet.

Følg Wake Up The Town på Facebook

– Anna Nørgaard og Caroline Jensen