Frem mod 2050, hvor 80 procent af verdens befolkning vil bo i byer, bliver den høje livskvalitet formentlig den primære årsag til, at folk vælger at bo i byen. Men hvad gør fremtidens byer attraktive?

I det 20. århundrede var det løftet om økonomisk potentiale, der drev størstedelen af urbaniseringen i mange dele af verden. Men hvad får os til at bo i byer i dag, når internethandel, fjernarbejde og problemfri autonom transport mindsker mange menneskers behov for at bo tæt på jobbet og indkøbsmuligheder?

Vil ’liveability’ være den primære måling af en bys evne til at tiltrække og fastholde beboere? Hvis ja, hvilke roller vil mobilitetsløsninger, smarte byers økosystemer, klimaløsninger og øget digitalisering have for at gøre byer mere attraktive? Skal byens rum i højere grad give os fællesskab, kulturoplevelser og grønne fristeder med høj biodiversitet?

Hvad betyder det for, hvordan vi bygger, indretter og udvikler byerne? Og hvad betyder det for alle dem, der er med til at skabe livet i byen?

Gæst: Nikolaj Sveistrup er associeret partner på Instituttet for Fremtidsforskning og stifter og direktør i URBAN AGENDA.

Vært: Thomas Mark, Senior Business Partner, Director Communications & Creative