Gennem mange år har vi set brands investere og opbygge deres YouTube kanal i håbet om, at etablere et forhold til brugerne gennem stærk videocontent. Og da alle marketingtendenser peger i retning mod det digitale område, har det aldrig været vigtigere at skabe kvalitetsbestemt videoindhold.

Videoindholdet er fortsat det hotte hos brugerne, og der er mange fordele ved, at du skaber mere videoindhold for dit brand, da det tegner sig for cirka 90% af alt det indhold, der deles online.

YouTube er ikke kun et socialt medie, hvor du uploader din video, får kommentarer, delinger og likes. Der sker meget mere bag i kulissen. YouTube er en søgemaskine der optimerer din tilstedeværelse på Google, og som får din content ud at leve. Dog betyder det, at du vil opleve mindre kontrol over hvilke sammenhænge din content vises i, da du er afhængig af de forudsatte grundvilkår YouTube har for din kanal.

Ændring i vilkårene for YouTube Embedded Video Player

Embedded videoer er et format i YouTubes videounivers, som bruges på eksterne hjemmesider. Det vil altså sige, at du skaber en sammenhæng mellem din hjemmeside og YouTubes videoafspiller, som giver dig mulighed for at opbevare og vise dine videoer på din hjemmeside.

Vi er afhængige af hvad Google dikterer, og det oplever vi igen nu hvor de har opdateret vilkårene:

’’YouTube’s right to montetize: YouTube has the right to monetize all content on the platform and ads may appear on videos from channels not in the YouTube Partner Program.’’

Kort fortalt betyder det, at YouTube nu gør det muligt, at vise reklamer direkte ind i brandets eget content, hvis du benytter YouTube afspilleren på din hjemmeside.

Hvad er udfordringerne?

Ved at YouTube har opdateret sine vilkår, vil det have både fordele og ulemper. Det vil både være på den private side, men også med annoncørbrillerne på.

 • Forstyrrende element for brugerne
  • Brugerne vil opleve det som værende et forstyrrende element, hvis de eksponeres for reklamer inden de får vist dit videoindhold.
 • Manglende kontrol over din hjemmeside
  • Ud fra de nye vilkår, mister du altså mere kontrol over dine videoer på din hjemmeside. Det vil ikke være muligt at kontrollere alt hvad brugerne ser, da de i de fleste tilfælde vil blive eksponeret for reklamer inden din video går i gang.
 • Konkurrenterne får et forspring
  • Det er nu muligt at målrette sine konkurrenters embedded videoer. Dermed kan dine konkurrenter eksponere brugerne for deres budskaber før du får mulighed for det.

Er det helt ude for dine videoer?

Som udgangspunkt vil du opleve komplikationer.

’’If you’ve associated your YouTube and AdSense accounts and have allowed embedding videos, you’ll automatically be opted into showing ads. Note that embedded videos will honor the same ad enablement settings as videos on YouTube.com.

If you don’t want to show ads on your embedded videos, there’s no way to directly turn off ads on embedded videos only. You may turn of embedding altogether.’’

Og med de ord kan du altså ikke fravælge annoncer, hvis du har linket din AdSense konto og bruger YouTubes embedded videoafspiller.

Hvordan undgår du annoncer i din content?

Der er heldigvis en masse hacks, som du kan gøre for at undgå den nye virkeligheden – vi har selv været i gang med at teste følgende:

 • YouTubeafspilleren kan minimeres
  • For at YouTube tillader annoncer i embedded videoer skal annoncen have en størrelse på minimum 560×315 pixels.
 • Automatisk afspilning
  • YouTubes video setup bunder i ’’click to play’’ for at dine annoncer vises. Hvis din afspiller er sat til automatisk afspilning, vil du altså undgå at blive eksponeret for annoncerne.
 • Privacy mode
  • Ved at fokusere mere på brugernes privatliv og sørge for at Google ikke kan måle cookies, vil det minimere mængden af annoncer.

Hvor stor er truslen mod jeres content?

Vi har fingeren på pulsen og tester løbende de annonceringsmuligheder der er i embedded videoer på YouTube:

 • Tests direkte mod dit brands egen YouTube kanal
 • Målretning mod mest sete videoer på YouTube inden for de seneste 30 dage
 • Målretning mod specifikke brand sites
 • Målrettet +100 domæner der bruger YouTube embedded video

På nuværende tidspunkt er det begrænset for, hvor mange visninger der reelt set kommer gennem. Det billede kan dog ændre sig dag-for-dag. Det er altså ikke nogen trussel lige nu, men derfor er det stadig vigtigt at gøre sig klart hvilket standpunkt man tager den dag det bliver en realitet. Hvis du er nervøs for om hvor vidt det påvirker dit brand, så tøv ikke med at tage fat i os. Vi opdaterer løbende med opdateringer på ændringerne i markedet.

Er du interesseret i at høre mere, eller har du spørgsmål, så er du mere end velkommen til at skrive til vores Digital Account Manager, Charlotte Colstrup,  Social Media Bureaucharlotte.colstrup@mindshareworld.com eller Johan holm johan.holm@groupm.com