Huddle er en podcast for de kommunikations- og marketinginteresserede. Her vil vi gerne udfordre og inspirere dig med nye tendenser, indsigter og viden fra nogle af de mennesker, som har fingeren på aftrækkeren, der er med til at forme vores kulturelle hverdag. Kommunikations- og marketingbranchen kan, når den er bedst, skabe kulturelle milepæle, der bliver referencerammer for generationer. Hvem husker ikke 70’ernes Coca Cola reklamer, 80’ernes store velgørenhedskoncerter eller Benettons politiske fotokunst i 90’erne? Vær åben og tune ind!

I dette afsnit skal du møde Jakob Rukov, som er stifter af Bugging Denmark og ph.d. i molekylærbiologi fra Københavns Universitet.

I 2011 læste han en artikel i The New Yorker om spiselige insekters indtog i vestlig gastronomi, hvilket gav ham ideen til en fårekyllingefarm i København. Efter adskillige års postdoc-forløb tog Jakob i efteråret 2015 til Big Cricket Farms i spøgelsesbyen Youngstown i Ohio, USA, hvor han lærte om kunsten at dyrke insekter, og hvad det kan betyde, når innovative projekter flytter til socialt stigmatiserede områder.

Sidenhen har Jakob startet den urbane farm Bugging Denmark i det nordvestlige København, der for nyligt har fået støtte til at initiere en urban produktion af spiselige fårekyllinger som, baseret på urbane restprodukter, skal producere 1,8 ton fårekyllinger om året. Han er desuden medstifter af Syngja, som producerer snack-produkter med insekter.

Hør om en fremtid, hvor insekter er en naturlig del af vores kost, når Jakob Rukov fortæller om sin rejse ind i de spiselige insekters verden.

Behøver grøn omstilling at være drevet af skyldfølelse og pligt og føre til en kedeligere, mere grå hverdag, eller kan bæredygtighed rent faktisk være inspirerende og innovativt? Spiselige insekter er fremtidens fødevare. De er bæredygtige, sunde og så smager de godt. Det kræver 15.000 liter vand at producere et kilo oksekød, men kun 8 liter vand at producere et kilo fårekylling. Insekter indeholder høje mængder protein og masser af B12-vitamin.

Hvad skal der til, før danskerne vil spise insekter? – Jakob Rukov

Lyt også med på itunes!