TV2 havde premiere på Danmark har Talent i går aftes. De har de store kanoner fremme – bogstaveligt talt, da den enormt populære, danske rapper Topgunn er en af de 4 dommere. Men trods det massive skyts, der i forhold til DR-pendanten har en ekstra dommer i panelet og hele to værter i kulissen til at tage sig af talenterne, så mangler programmet stadig noget:  X-faktor.

For selvom 874.000 danskere valgte at følge med i satsningen, hvilket var en seerandel 37%, var det ikke nok til at slå DR’s succes X Factor. På en ”god” X Factor aften svarer de mange hundredtusinder af Talent-seere kun til knap halvdelen af hvad Blachmann & Co. kan hive ind foran tv’et.

Det er for tidligt at vurdere, om det er en succes eller en fiasko. Men kommercielt fanger Talent de yngre børnefamilier, og første udsendelse var netop kendetegnet ved en høj samsening mellem børn og voksne – en købestærk målgruppe.

Set ud fra den vinkel, er de første seertal der tikkede ind godt nyt for TV2, der har fået et nyt godt format, som kan tiltrække særligt de yngre målgrupper og familier med børn.

En blockbuster er der ikke tale om og vi er sikre på, at når X-factor kommer igen i 2015, vil det igen stå øverst på sejrsskammelen over danskernes foretrukne talent-show.

 

Foto: Mikkel Tjellesen/TV2