I starten af september offentliggjorde Twitter, at de har købt mobilannonceringsselskabet, MoPub, der tilbyder app-udviklere en bedre og mere enkel styring af eget indhold, priser og placeringer af annoncer.

baggrund

Twitter har for nylig bekendtgjort, at de nu også agter at tilbyde annoncører større indflydelse på placeringen af annoncerne –et tiltag, der falder i tråd med den aktuelle trend om gennemsigtighed i digital annoncering. Derudover vil de også begynde at udnytte annoncørers interesse for in-stream-annoncer (annoncer i nyhedsstrømmen) og indlejrede annoncer, da annoncører også vil kunne vælge frekvensen og placeringen af in-stream-annoncer.

Betydninger

Købet og offentliggørelsen indeholder en række centrale punkter omkring bedre styring af annonceplaceringer, der burde appellere til annoncører. For det første bliver der mulighed for, at firmaer kan begynde at sammenholde deres egne data med data fra Twitter og specifikke app-baserede data – det kan blive et meget magtfuldt redskab inden for adaptiv marketing, afhængig af applikationen og Twitter-dataenes dybde.

For det andet kan dataene bruges i forbindelse med splittests af kreative idéer på tværs af forskellige segmenter, og man vil introducere programmatic og RTB til test af det kreative, for at kunne begynde fortløbende storytelling-test.

Muligheden for programmatic har hverken været nævnt af Twitter eller MoPub, men nu hvor Twitter arbejder på at integrere MoPubs RTB-teknologi i sin egen platform, forventer vi, at produktet også vil få programmatic indbygget.

Når dette kombineres med aftalens elementer på tværs af platforme, giver det firmaer mulighed for at begynde at skalere mange kreative og indholdsmæssige tests, hvilket kan føre til øget effekt af kampagner samlet set. Det betyder mere effektivt brugte annoncekroner – adaptiv marketing, når den er bedst, og en fantastisk kombination af Mad Men og Maths Men.

opsummering 2

Reelt set kan købet og bekendtgørelsen betyde, at Twitter netop har erhvervet både en platform for annoncører og en platform for udgivere, samlet i én løsning – som benytter både lokale data og data fra Twitter. Det har stor betydning for annoncørers brug af data på Twitter-platformen og kan måske føre til en integrering af førstepartsdata (reklamedata, f.eks. målgruppe), andenpartsdata (indsamlede data og sociale data fra Twitter selv) og tredjepartsdata (fra tredjepartsudgivere om, hvor annoncen bliver placeret). Denne integrering af data, og den kendsgerning, at Twitter begynder at udvise en mere og mere Facebook-agtig adfærd, er et stærkt signal om, at Twitter forsøger at tage springet ind i den hypede reklameteknologi og ikke mindst big data-området.

 

Foto: Garett Heath