Som de fleste nok ved så har der det seneste års tid været en del snak om websiteejeres lette omgang med cookies og politikernes modspil med Cookie-bekendtgørelsen, som i øvrigt er inspireret af et udspil fra EU.

Målsætningen fra politisk side har været at beskytte brugerne ved at give dem et valg om hvorvidt de ønsker at lade det netop besøgte website gemme og senere tilgå en eller flere cookies på deres computer/mobil. Dvs. brugeren kan vælge at afvise cookies og hvorefter det ikke længere er lovligt for websiteejeren at gemme cookies samt hente information herfra.

Man har valgt at sondre mellem cookies som er nødvendige for websites funktion og cookies der sigter mod at skabe mere viden om brugeren. Ofte vil de cookies som har med selve driften af websitet at gøre være en 1. parts cookie – dvs. en cookie som websitet udsteder. Mange af de andre cookies vil være at betragte som 3. part idet de ikke er udstedt af websitet men af en tredjepart der opbevarer data og gør det muligt at fortage profilering og analyser. Men dette skal selvfølge analyseres dybere for at blive helt klar over formålet med de enkelte cookies. Det er særligt 3. parts cookies man skal være opmærksom på.

For at hjælpe vores kunder har vi i Mindshare udviklet en service der kan hjælpe med at få et overblik over hvilke cookies vores kunder udsteder, hvad formålet er samt indhente brugernes accept til udstedelsen. Derudover er der også mulighed for kunderne at trække på os når de implementerer nye plug-ins eller laver væsentlige ændringer på sitet. Ændringer der kan have betydning for om de så stadig overholder gældende regler.

Det skal nævnes at der endnu ikke er fældet nogen dom over nogen virksomheder ift. ikke at opfylde Cookie-bekendtgørelsen da man har givet en form for udefineret respittid således at websiteejerne kan nå at få styr på deres privatlivspolitik. Det er derfor vigtigt at udnytte denne tid til at få gennemgået sine cookies, få opdateret sin privatlivspolitik og give brugerne valgmulighed for at acceptere eller afvise lageringen af cookies.

Hvis du ønsker mere information er du velkommen til at kontakte Senior Digital Development Manager, Philip Sander Nielsen