Mindshare er first-movers på Household Targeting i Danmark

For ganske nyligt blev såkaldt Household Targeting, eller IP Targeting om man vil, introduceret i Danmark ved Specific Media. Det går kort fortalt ud på målrettet annoncering på tværs af samtlige digitale devices, som er koblet op på en privat IP adresse indenfor en husstand, der udviser en bestemt adfærd eller falder inden for en demografisk målgruppe profil. Med andre ord Behavioral Targeting bare på husstande i stedet for individuelle brugere.

I Mindshare tror vi på, at dette bliver en vigtig disciplin at mestre, og satte os for at være de første i Danmark til at kunne præsentere en case på dette.

 

Forbrugeradfærd – hvad ved vi om købsbeslutningen?

Vi ved, at mange købsbeslutninger er påvirket og måske endda truffet af andre (typisk kvinden), end den som ender med at foretage købet. Eksempelvis når farmand har muldvarpen fremme for at booke familiens rejse til Thailand eller købe en splinterny Mazda 5, så vil resten af husstanden typisk have været involveret i processen frem mod det endelige køb. Derfor har man som annoncør en opgave i at påvirke både primære og sekundære influenter. Det er således ikke tilstrækkeligt blot at lægge sig op af landskampen på TV2 med et 30 sekunders spot, som taler udelukkende til farmands forstand. Alle i husstanden skal påvirkes.

Dette har Mazda for længst indset og derfor var det også oplagt at lave en Household Targeting case med netop Mazda.

 

Vi er stolte af at præsentere Danmarks første case på Household Targeting – ” Mazda Privatleasing”

Forud for Mazdas kampagne blev der identificeret 735.000 private husstande, som alle var i målgruppen for den pågældende kampagne. Heraf ramte kampagnen – som i første omgang var en afgrænset testkampagne – 285.000 husstande med frekvens 14 på tværs af hustandens digitale devices som vises i nedenstående diagram.

 

Perspektivering – hvad kommer Household Targeting til at byde på i fremtiden?

Dette er kun første skridt på vej mod at kunne beskrive forbrugeradfærd i en helt anden dimension, end vi tidligere har været i stand til. Derfor har vi i Mindshare allerede gang i en række andre Household Targeting projekter. Vi ønsker med tiden at kunne beskrive, hvordan de forskellige digitale devices optræder i path to conversion – dvs. brugerens/hustandens vej fra overvejelse og research til endelig køb.

Ser man eksempelvis først en reklame på sit smartTV og foretager umiddelbart bagefter en søgning på sin tablet og vender så tilbage i weekenden via sin computer for at gå mere i dybden med sin research, mens at man bruger mobilen til at foretage nogle mere specifikke produktsøgninger når man står i butikken eller hos forhandleren? Der vil næppe være én bestemt måde, brugeren benytter og skifter mellem enheder på, men der vil være mønstre, og disse er Mindshare interesseret i at kunne identificere. Vi er der ikke helt endnu – men vi arbejder os i den retning og holder naturligvis markedet opdateret med udviklingen.

 

  • ”Det har været en spændende og lærerig kampagne, og jeg er glad for at have Mindshare som mediebureau, fordi de altid bestræber sig på at være på forkant med de digitale muligheder i markedet – og formår at koble deres forbrugerindsigt med en forretningsmæssig forståelse for Mazda’s marketing udfordringer”

Neno Stojanovic, Markting Manager for Mazda i Danmark

 

  • ”Mindshare beviser endnu engang deres drive og iver efter at være first mover på digitale medier. De har fuld forståelse for annoncørernes komplekse udfordring i nutiden multi-screen hverdag og går efter kontinuerlig optimering af annoncørens effekt på tværs af devices. Det er en fornøjelse at samarbejde med en partner som konstant forsøger at udfordre og udvikle markedets præmisser og muligheder.”

Birgitte Jöhncke, landechef for Specific Media i Danmark