Tweeting Fridge

En travl hverdag, samt et stort udbud af andre drikkevarer, betyder, at folk i Brasilien ikke drikker nok vand. Brandet Bonafont, der laver vand på flaske, har besluttet at gøre noget ved dette og har derfor skabt Tweeting Fridge. Køleskabet blev foræret til en af landets mest indflydelsesrige Twitter-brugere, og takket være teknologi tweeter det automatisk, hver gang det åbnes, og dermed får det et digitalt liv.

Køleskabet tweeter fx ’har du fået dine to liter vand i dag, de to liter vand du drak i går tæller ikke mere’ på personens Twitter-profil, og på denne måde bliver personen samt vedkommendes tusindvis af followers motiveret til at drikke en tår vand.

Selvom vi stadig taler om et begrænset Twitter-publikum i Danmark, rummer dette medie interessante muligheder. En Tweeting Fridge vil ikke være lige så opsigtsvækkende her i landet – men mon ikke vi bare er et lille skridt bagefter, og det kommer med tiden?

The Tweeting Fridge from Simone Santos on Vimeo.

Urban skattejagt

Under lanceringen af deres første flagship store i New York opfordrer New Balance byens løbere til at jage virtuelle stave. Dermed får de chancen for at vinde et par New Balance sko – og måske $20.000.

For at få del i præmien skal man downloade Urban Dash App, der giver deltagerne besked, når de nærmer sig en virtuel stav. Så snart stavene er inden for 100 meters rækkevidde, kan deltagerne samle dem op ved hjælp af deres smartphone. Derefter skal der sættes i løb mod New Balance-butikken på Fifth Avenue, hvor staven kan indløses til et par sko. Deltagerne er dog ikke sikrede gevinst, før de er nået til New Balance-butikken. De skal nemlig passe på de andre deltagere, der kan stjæle staven, hvis de kommer for tæt på.

Til sidst vil den person, der har samlet flest stave vinde hovedpræmien, der er en 14K guldstav til en værdi af $20.000.
Kampagnen minder det mobile jagtspil fra MINI Stockholm, hvor spillerne kunne samle minis op på deres mobiltelefoner og forhindre andre i at stjæle dem. Præmien var dér en rigtig MINI Countryman.

New Balance Urban Dash App from Mauro on Vimeo.

– Anna Nørgaard